Thyssenkrupp traplift is nu TK Elevator

Traplift merken

Na jarenlang succes in de trapliften markt is Thyssenkrupp Home Solutions overgenomen en omgedoopt tot TK Home Solutions. Thyssenkrupp gaat door, maar niet meer met de productie van trapliften. Die rol neemt TK Home Solutions op zich. Dit bedrijf komt met oplossingen, zoals (trap)liften, voor mobiliteitsproblemen. Deze website is in het leven geroepen om een ode te brengen aan de trapliften van het voormalige Thyssenkrupp Home Solutions. Van de geschiedenis tot de mooiste ontwerpen: u leest hier alles over dit bedrijf.

Wilt u graag prijzen vergelijken van trapliften?

Geschiedenis van het bedrijf

Bij een ode aan een bedrijf mag de rijke geschiedenis natuurlijk niet ontbreken. TK Home Solutions kent meerdere succesvolle overnames, waardoor het bedrijf is gegroeid tot het huidige formaat. Maar hoe is TK Home Solutions begonnen? En wat voor groei heeft dit bedrijf doorgemaakt? We nemen u bij de hand om de geschiedenis van TK Home Solutions te ontdekken.

In den beginne: 1953 De Reus Liften

In 1953 werd het bedrijf De Reus Liften opgericht. Wat ze toen niet wisten is dat dit bedrijf uit zou groeien tot één van de marktleiders in (trap)liften. Het bedrijf focuste zich op de productie, het verkopen en onderhouden van tilinstallaties en liften. Trapliften behoorden nog niet tot het assortiment. Maar in 1957 was het dan eindelijk zover: De Reus Liften produceerde de eerste traplift in Nederland.

1988 – Fusie met Thyssen Liften

1988 was een belangrijk jaar in de geschiedenis van TK Home Solutions. Dit jaar stond in teken van de fusie met Thyssen Liften uit Alkmaar. De naam van het gefuseerde bedrijf werd Thyssen De Reus. In de jaren die volgden groeide het bedrijf. Met deze groei werd het tijd voor een nieuwe locatie. Daarom verhuisde Thyssen De Reus in 1993 naar een industrieterrein in Krimpen aan den IJssel.

1996 – Start Thyssen Stairlift Group

In 1996 werd Thyssen Stairlift Group opgericht door Thyssen De Reus. Met deze groep werd de productie en verkoop van trapliften in Nederland, maar ook in het buitenland, gestimuleerd. Om de beste producten en service te kunnen leveren werd Thyssen De Reus opgedeeld in drie Business Units. Iedere Unit nam een aandeel van de markt op zich. Zo richtte de Business Unit Monoliften (BUM) zich vooral op de verkoop, installatie en service van trapliften. Deze splitsing werd juridisch bezegeld met de oprichting van Thyssenkrupp Home Solutions NV.

2020 – opnieuw een overname

In de jaren die volgden ontwierp Thyssenkrupp Home Solutions innovatieve trapliften, die zelfs bekroond werden met meerdere prijzen. In 2020 vond er opnieuw een overname plaats. Deze keer door Advent International en Cinven. De naam van het bedrijf wordt na de overname Thyssenkrupp Elevator. Deze overname maakt het mogelijk om ook in de toekomst een voorloper te blijven in de technologie. Het bedrijf Thyssenkrupp bestaat nog steeds, maar produceert geen trapliften meer. Deze rol heeft Thyssenkrupp Elevator op zich genomen. In 2021 wordt de naam veranderd naar TK Elevator.

Paradepaardje S200 met ASL-technologie

Een van de innovatiefste ontwerpen van Thyssenkrupp Home Solutions is de S200 traplift met ASL-technologie. Deze traplift is ontworpen zodat u zorgeloos thuis kunt blijven wonen, ook als u een dagje ouder wordt.

De S200 maakt gebruik van ASL-technologie. Dit betekent dat er een draai- en waterpastechniek op de traplift zit. Hierdoor staat de traplift gedurende uw gehele rit op de traplift in de veiligste positie. Deze techniek is door ThyssenKrupp zelf ontworpen en gepatenteerd.

Naast trapliften ook huisliften en plateauliften

Thyssenkrupp is niet alleen op het gebied van trapliften een voorloper. Dit bedrijf levert ook de modernste huisliften en plateauliften. Wanneer u in een rolstoel zit kunt u met deze liften iedere verdieping van uw woning blijven gebruiken. De huisliften zijn gemakkelijk in te bouwen en nemen minder ruimte in dan u waarschijnlijk denkt. Om een huislift te plaatsen is maar één vierkante meter nodig. Wilt u geen huislift aanschaffen? Dan kunt u met een plateaulift toch uw bovenverdieping blijven gebruiken.

Van Thyssenkrupp Home Solutions naar TK Elevator

Thyssenkrupp Home Solutions werd in 2020 een onafhankelijke onderneming en in 2021 werd de naam veranderd naar TK Elevator. TK Elevator heeft nog steeds dezelfde producten als Thyssenkrupp Home Solutions. Zo behoren de S100 traplift en S200 traplift nog steeds tot het assortiment. Ook de mogelijkheid tot levenslange garantie heeft TK Elevator overgenomen. Met deze garantie heeft u uw leven lang plezier van de producten van TK Elevator.

De S100 en S200 als moderne mobiliteitsoplossingen

Met de overname van Thyssenkrupp zijn ook de producten overgenomen door TK Elevator. De S100 en S200 worden dus nog steeds aangeboden, maar dan onder een andere merknaam. De S100 is een traplift die alleen geschikt is op rechte trappen. De outdoor variant van deze traplift kan worden ingezet op buitentrappen. Een andere traplift die TK Home Solutions heeft overgenomen is de S200. Deze traplift is geschikt op rechte trappen en op trappen met bochten.

Mogelijkheid tot levenslange garantie

TK Elevator biedt u niet alleen ondersteuning bij het aankoopproces, maar gedurende uw hele leven. Bij aanschaf van een traplift kunt u kiezen voor levenslange garantie. Ieder jaar komt er een medewerker langs om uw traplift een onderhoudsbeurt te geven. Voor de levenslange garantie en de onderhoudsbeurt betaalt u jaarlijks een bijdrage. Ook zitten er een aantal voorwaarden aan de levenslange garantie verbonden. Zo geldt de garantie tot uw overlijden en is de garantie niet overdraagbaar op iemand anders.

Contact met TK Elevator

Deze webpagina is een ode aan Thyssenkrupp Home Solutions. U vindt hier informatie over de trapliften van dit merk, maar kunt niet in contact komen met dit bedrijf. Bent u geïnteresseerd in een traplift en wilt u graag contact opnemen? Bezoek dan de website van TK Elevator. Hier vindt u nog meer informatie en kunt u contact opnemen om een offerte aan te vragen.